Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX

Himalaya Tuzu Sağlığımızı Koruyor

himalaya tuzu sağlığımızı koruyor

Eski zamanlardan beri bilinen günümüzde unutulmaya yüz tutmuş himalaya tuzu sağlık açısından çok daha faydalı olduğu kanıtlanmış bir mineraldir. Uzun yıllardır sofralarımızda kullandığımız sofra tuzlarının aslında ne kadar çok zararlı madde içerdiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Sofra tuzlarının içinde topaklaşmayı önleyici kolay dökülmesini sağlayan ve daha beyaz görünmesini sağlayan kimyasal maddeler bulunuyor. Üstelik süt gibi pastörize edildiği ve çeşitli işlemlerden geçtiği için gerçek tuz değerini kaybetmektedir. Aslında tuz vücut için gerekli mineralleri içermektedir. Ve aşırı tüketmemeye dikkat ederek her gün yeteri kadar tuz tüketmeliyiz. Ancak işlenmiş ve kimyasal içerdiği için günümüz sofra tuzları sağlıklı olmak yerine zararlıdırlar. Her ne kadar görüntü açısında güzel görünse de asıl sağlıklı olan himalaya tuzudur. Himalaya tuzu antik çağlardan beri imparatorların ve bilgin insanların keşfetmiş olduğu bir mineraldir. Doğal olarak meydana geldiği için içinde bol miktarda mineral bulunuyor. Bu mineraller vücut için gerekli olan temel minerallerdir. Himalaya tuzunun oluşması için yaklaşık 250 senenin geçmesi gerekmektedir. Uzun sürede doğada serbest olarak oluştuğunda mineral seviyeleri artmaktadır. Ancak ülkemizde himalaya tuzu kaynakları çok azdır bu yüzden diğer ülkelerden ithal edilmektedir. İthal edilen himalaya tuzu genellikle pembe renklidir bu renkteki tuzun yenmemesi tavsiye ediliyor. Genellikle beyaz renkli himalaya tuzunun yemeklerde kullanılması tavsiye ediliyor.

 

Himalaya tuzunun bugüne kadar bilinen çok sayıda faydası tespit edilmiştir. Vücudun temel su dengesini kontrol eder ve dengede tutar. Hücre yenilenmesini ve yara iyileşmesine etki eder, insülin seviyelerini normal seviyelerde tutar, sindirim sistemini düzenler, kemik oluşumunda faydalıdır özellikle gençlerin kullanması önerilir. Kemik erimesine karşı da etkilidir. Damar tıkanıklığını önler ve kalp sağlığını korur. Bu kadar çok faydası olan himalaya tuzunun evimizden eksik etmememiz gerekiyor. Ancak faydalı olduğu için aşırı tüketmekten kaçınılmalı ve normal tuz seviyelerinde kullanılmaya özen gösterilmelidir. Himalaya tuzu suda çok kolay bir şekilde eridiği içi yemeklerde kullanmadan önce biraz su içine atmak ve bu şekilde kullanmak daha faydalı olacaktır. Kristal halde olduğu için harici olarak da kullanılabilir. Onarıcı etkiye de sahiptir, peeling yaparken de kullanılabilir.

İlginizi Çekebilir

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir