Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX

Egzamaya Karşı Etkileri

 

egzamaMaddesel dış etkenlerden, ruhsal sıkıntılara kadar pek çok nedeni olabilen egzama sorunu, cilt üzerinde oluşan bir iltihaplanma olarak tanımlanabilir. Ancak normal iltihaplardan farklı olarak egzama için mikropların rol oynamadığını söylemek gerekir. Neredeyse her insanın hayatında pek çok kez karşılaştığı bu rahatsızlık, sıklıkla dikkat çekmeyecek kadar küçük vakalar olarak kalmaktadır. Ancak bazen kişiyi ciddi anlamda rahatsız edecek boyuta varabilen egzamalar görüldüğü de olur.

Bu sebeplerle her ne kadar çok ciddi sorun teşkil etmese de egzama tedavisinin bir an önce yapılmasında fayda vardır. Ancak her rahatsızlık gibi egzamanın tedavisinin de öncelikle tedbir almak yoluyla başlayacağını belirtmek gerekir. Bu sebeple tüm cilt hastalıkları gibi egzamaya yol açabilecek olan bir takım dış etkenlerden korunmaya çalışmak da rahatsızlık açısından oldukça faydalı olabilecektir. Örneğin çıplak elle bulaşık yıkamak, deterjanlara temas etmek sonrasında egzamaya yol açabilmektedir. Ellerin yıkanmasının ardından düzgün durulanmaması da yine deride egzama belirmesi ile ortaya çıkabilir. Bunlar gibi hususlara dikkat edilmesi suretiyle egzamaya yakalanma riski en aza indirilebilecektir.

Fakat bir şekilde egzama oluştuktan sonra da özenle tedavisine odaklanmak önem taşımaktadır. Bu açıdan egzamaya hangi tedavilerin iyi geldiğinin bilinmesi önemlidir. Örneğin egzamaya karşı himalaya tuzu kullanmak, herkesin evinde yapabileceği oldukça ucuz bir tedavi yöntemidir.

Bugün dünyada en büyük himalaya tuzu madeni Pakistan’ın güney kısmında yer almaktadır. Himalaya sıradağlarının bir kesiminde bulunan bu maden, Pakistan ekonomisi için önemli bir yere sahiptir zira şifalı özellikleri dolayısıyla dünyanın dört bir yanına ihraç edilen himalaya tuzu bu madenlerden çıkarılmaktadır. Himalaya tuzunu diğer tuzlardan ayıran bazı temel sebepler vardır. Bu sebeplere bağlı olarak diğerlerine göre nitelikleri de değişmektedir.

Himalaya tuzu, oluştuğu coğrafya ve oluşum sürecinde geçirdiği aşamalar dolayısıyla diğer tuz türlerine göre oldukça etkili bir yapıdadır. Bundan dolayı birçok hastalığın tedavisinde kullanılabileceği rahatlıkla söylenebilir. Bunlardan biri de egzama tedavisidir. En yaygın kullanım yöntemi, egzamalı bölgeye haricen sulandırılmış himalaya tuzu sürülmesi şeklindedir.

İlginizi Çekebilir

One Response to Egzamaya Karşı Etkileri

  1. admin dedi ki:

    Egzama gibi cilt hastalıklarında himalaya Tuzu değil, Hamamelis Forte, Kordisep Forte, Spirulina Forte, Gökçek Aloe Vera Jel ve Gökçek İksir, Egzama Taşı çayı ve Enfeksiyon Çayı kullanmanız gerekir.Barsak Mantar ve Bakterileri toksik maddeler üretir ve Karaciğer bu toksik maddeleri arıtmaz ise diğer organlara depolanır ve organlarda çeşitli rahatsızlıklar görülmeye başlar. Günümüzde Bakterilerin teşhisi kan, idrar ve gaita tahlilleri hemen yapılabilir, fakat mantarların teşhisi hemen hemen imkansız ve ancak belirtileri ve dilden anlaşılabilir.Kimyasal ilaçlar ve yanlış beslenme mantarları çoğaltır ve vücudun asit-baz dengesini bozulur ve oluşan asitik ortamda mikroplar hızlı çoğalırlar.Aksi halde çok yoğun cüruf oluşur.Cüruflu ortamda ise bakteri, virüs ve mantarlar çok kolay çoğalır ve bağışıklık sistemi zayıflar, kişi önce halsiz, dermansız, yorgun olur ve aşırı uyur sonra ise birçok hastalığa yakalanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir